Људима „мука“ од мистериозних монолита

JP Putevi Brcko

Последњи у низу мистериозних монолита који заокупљају машту љубитеља научне фантастике широм света дочекао је „ватрени“ крај у Демократској Републици Конго где је запаљен на кружном току у главном граду.

Метална конструкција висока преко три и по метра први пут се појавила у насељу Бандал у Киншаси током викедна. У среду ујутро маса знатижељних посматрача правила је селфије са монолитом и расправљала о његовом могућем пореклу, јавља Ројтерс.

Међутим, видео снимци објављени на друштвеним мрежама касније током дана приказивали су становнике како уништавају конструкцију палицама, а затим је пале.

Слични стубови ванземаљског изгледа примећени су у пустињи Јуте у Сједињеним Државама у новембру, а затим у Румунији и Турској, што је изазвало различите теорије завере и поређење са монолитима у филму Стенлија Кјубрика из 1968. године „2001: Одисеја у свемиру“.

У филму је ванземаљски монолит симбол који се понавља и изгледа као да игра одређену улогу у људској еволуцији.

Ипак, ванземаљска интервенција делује мало вероватно, јер становници Киншасе су испричали да су у суботу видели људе „како копају рупу на кружном току“.

Извор: мондо

MD MONTEL