Британска пошта издала серију маркица са цитатима из „Мућки“

JP Putevi Brcko

Поводом обележавања 40 година од премијере прве епизоде „Мућки“, Британска пошта је издала ограничену серију поштанских маркица са цитатима главних јунака из ове, сада већ, култне Би-Би-Сијеве серије.

Краљевска пошта често издавањем посебних поштанских маркица обележава догађаје и личности које су пре свега важни за историју, пре свега, Велике Британије.

Тако су овог пута, поводом обележавања 40 година од почетка емитовања култне серије Мућке одлучили да издају 12 посебно дизајнираних поштанских маркица на којима су приказане сцене и чувени цитати из серије.

Поводом обележавања годишњице серије, али и поводом издавања посебне серије поштанских маркица, јавности се путем Твитера обратио и глумац Џон Чалис, познатији као Бојси, и у маниру лика којег је тумачио позвао све да купе маркице.

На осам маркица приказане су чувене сцене као што је Дел Бојево падање са шанка или сцена са разбијањем скупоценог лустера, а овековечени су сви главни ликови серије – Дел Бој, Родни као и ујка Алберт.

„Врхунски сценарио, невероватан садржај и необичне особине ликова учинили су Мућке једном од најомиљенијих комедија свих времена. Прослављамо 40 година Мућки кроз марке које ће нас подсетити на неке од најсмешнијих сцена из серије“, наводи Филип Паркер из Ројал мејла.

Серија Мућке је на просторе бивше Југославије стигла управо 1981, а последње епизоде су емитоване 2003. године.

И поред тога што је серија стара 40 година, догодовштине главних јунака, зачињене специфичним британским хумором, учиниле су да ова серија постане безвеменска и до данас подједнако гледана као пре 40 година.

Извор: ртс

MD MONTEL