Котор под опсадом: Сукоб “кавачког” и “шкаљарског” клана

Kolubara

Због сукоба „шкаљарског“ и „кавачког“ клана, Котор је јуче био под полицијском опсадом. Надлежни су дошли до информација да су планиране ликвидације високопозиционираних чланова сукобљених которских криминалних кланова.

Због тога је јуче вршена појачана контрола сумњивих особа у Котору, где је јуче примећен велики број инспектора у цивилу, полицајаца и припадника специјалне полиције. Полиција је контролисала активности и кретање безбедносно интересантних особа које се, према полицијским евиденцијама, повезују са “шкаљарцима” и “кавчанима”. Према незваничним информацијама, полиција је ову активност спровела на основу оперативних података и у намери да утврди да ли је посебно угрожена безбедност једног од вођа кланова. Повод појачане контроле су и оперативне информације да је било провокација између вођа зараћених кланова.

Док полиција хапси нижерангиране припаднике кланова због сумњи да су извршили тешка кривична дела, вође су на опрезу да не направе погрешан потез због којег би слободу могли заменити притвором или затвором. Надлежни су недавно саопштили да су од почетка године спречили четири планирана убиства иза којих стоје сукобљени которски кланови. Специјално државно тужилаштво је недавно саопштило да је, у сарадњи са Сектором за борбу против организованог криминала и корупције, спречило убиство Слободана Кашћелана, пише борба.ме.

Тада су ухапшени Момчило Милић, Хасан Турковић и Душан Ивановић због сумње да су набавили експлозиву направу велике разорне моћи која је била припремљена за качење на кров возила у покрету. Полицијски службеници Сектора за борбу против организованог криминала и корупције, у наставку криминалистичке истраге, поднели су пре неколико дана кривичне пријаве Специјалном државном тужилаштву против Беранца Грге Милићевића и Цетињанина Милоша Клечака, који је у бекству.

Они се терете да су створили криминалну организацију која је покушала да убије Будванина Марка Љубишу Кана. Наведене полицијско-тужилачке активности представљају наставак истраге у којој су 22. јануара ове године у Будви ухапшени држављани Србије Страхиња Савић и Лазар Илић, који су, како је тада саопштено из полиције, хапшењем спречени у намери да убију Кана.

Црногорска полиција спречила је недавно и ликвидацију Вељка Беливука и Марка Миљковића, која је, према незваничним информацијама, била планирана у Тивту. Слободе су тада лишени Радован Станишић и Миле Јовановић. То кривично дело, како се сумња, требало је да буде извршено у наставку рата криминалих кланова.

Извор: нова.рс

MD MONTEL