Седам медаља за Кросовце

Kolubara

Брчански АК „Cross“ претходног викенда наступио је у Сарајеву, Београду и Зеници где је остварио запажене резултате.

У Сарајеву и Зеници одржано је дворанско првенство БиХ за цицибане и пионире где су остварили јако добре резултате где су постали државни прваци и вицешампиони.

У Сарајеву су одржане дисциплине: спринт, скок у вис, бацање кугле, док су у Зеници одржање дисциплине у скоку у даљ и троскок.

Прво место у дисциплини скок у вис освојио је Огњен Симикић, у бацању кугле други је вио Ђорђе Симикìћ, бронзу за спринт на 60мосвојила је Ема Ковач.

Два друга места у бацању кугле припала су Елени Јанковић и Дејани Дроцић. Бронзу у истој дисциплини освојила је Миа Цвијановић и Лазар Опарница.

У категорији цицибанке, у спринту на 60 метара учествовале су и Анђелка Јанковић и Хана Аџикић а у пионирима Алексеј Јовановић, Сара Томић и Лара Стјепановић, док су у дисциплини бацање кугле учествовале Ања Стевић и Катарина Вујадиновић.

Добар наступ у категорији дечаци и девојчице имали су Бењамин Топчагић и Данијела Перић – 60м спринт као и Николај Станић у скоку у даљ и троскоку као и Нејра Беговић у бацању кугле.

У Београду су наступили на 60м Данис Авдић који није успео потврдити свој резултат из БиХ, док је Армин Беговић требао да наступи на 1500м али због епидемиолошких ограничења учесника није наступио.

Следеће такмичење биће одржано поново у Београду али и на домаћем терену у Брчком.

MD MONTEL