Симоновић добио четири године и три месеца затвора због паљења куће новинару

Kolubara

Драгољуб Симоновић, бивши председник општине Гроцка, првостепено је осуђен на четири године и три месеца затвора због тога што је наложио паљење куће новинара портала Жиг инфо, одлучио је Други основни суд.

На исту казну осуђен је и непосредни извршилац Александар Маринковић, док је за саучесништво у подстрекивању Владимир Михаиловић добио четири године затвора. Поступак је раздвојен у односу на окривљеног Игора Новаковића и њему ће накнадно бити саопштена пресуда.

Симоновић, као и већина чланова тима одбране напустила је читање пресуде након што је председник већа почео да говори о опструкцији поступка од стране одбране.

Симоновић је, подсетмо, био оптужен због кривичног дела изазивање опште опасности, а тужилаштво је од суда тражило да му се изрекне казна од осам година затвора. Оптужница је тврдила да је он ангажовао бившег полицајца Владимира Михаиловића, како би нашао неког од поверења ко би „упозорио“ Милана Јовановића запаливши му аутомобил. Михаиловић је, према тврдњама тужилаштва, за тај посао ангажовао Игора Новаковића, а овај Александра Маринковића.

На изрицању пресуде нису били присутни Новаковић, Маринковић и Михаиловић. Први због тога што је у односу на њега раздвојен поступак, па ће му пресуда бити изречена накндано, а други јер се већ годину дана налази у бекству, због чега је расписана међународна потерница.

Кућа у којој Јовановић живи са супругом запаљена је 12. децембра 2018. године када је кроз прозор гараже убачен „Молотовљев коктел“.

Јовановић и његова супруга су успели да изађу из куће, али је кући причињена огромна материјална штета.

Извор: данас

MD MONTEL