ДАНАС СЕ ДОНОСЕ МЕРЕ ЗА ВИКЕНД

Kolubara

Данас ће бити одржан други састанак Кризног штаба за борбу против корона вируса на којем ће се разматрати увођење нових мера, посебно током предстојећег викенда.

На последњој седници која се одржала у среду није се дошло до заједичког решња између медицинског и економског дела Кризног штаба. Медицински део је сагласан са тиме да су потребне ригорозније мере посебно током викенда, у угоститељским објектима и скијашким центрима.

Такође, наводи се да је јединствени став да се преко викенда мора предузети нешто, али је остављено да се до петка припреми предлог који би био усвојен.

Након састанка у среду поједини чланови Кризног штаба навели су неколико мера о којима ће се данас разговарати, а то је потпуно затварање угоститељских објеката у скијашким и планинским центрима, као и скраћивање рада тржних центара у градовима до 16:00 или 18:00 часова.

Са друге стране, економски део Кризног штаба, али и градске власти у Београду, су против додатног скраћења радног времена угоститељских објеката, а посебно против потпуног затварања, јер се наводи да би тиме између 10 и 15 хиљада људи остало без запослења, услед смањеног обима посла.

Извор: београдуживо

MD MONTEL