Редукована средства за манифестацију Дан Дистрикта

Kolubara

„Уз отежане услове и ограничења проузрокована корона вирусом, Организациони одбор манифестације Дана Дистрикта одлучио је да ове године не организујемо свечану академију која је била централни догађај као ни концерт који је ранијих година био одржаван у Брчком“, рекао је градоначелник Брчког Есед Кадрић на конференцији за медије на којој је најавио манифестацију поводом 21. годишњице Брчко дистрикта.

Кадрић је истакао да су средства редукована, али да је опредељење да се одржи неколико културних, спортских и других манифестација обзиром на значај 8. марта као дана оснивања ове локалне заједнице.

„Подржаћемо традиционалне манифестације попут „Дечија машта може свашта“, а за најмлађе смо припремили и видео-конференцију „Брчко посматрано очима детета“.

Свечано ће бити отворена дворану у Рашљанима, фонтана на Градском тргу уз мини-концерт у извођењу Џенане Шехановић те показна вежба Цивилне заштите и презентација новог софистицираног ватрогасног возила. Између осталог, у марту ће бити организовано Државно првенство у латиноамеричким и стандардним плесовима као и промоција атлетике, а све уз поштовање епидемиолошких мера – нагласио је градоначелник Кадрић.

MD MONTEL