Угоститељи упутили захтјеве: Радно вријеме до поноћи, одржавање музике уживо!

Kolubara

Угоститељски радници (хотелијери и ресторатери) и музичари Кантона Сарајева одржали су састанак на којем су донијели једногласне закључке које су упутили Влади и Кирзном штабу Федерације БиХ. Траже продужење радног времена до поноћи те укидање забране одржавања музике уживо.

Траже, између осталог, и хитан састанак са Кризним Штабом и Владом ФБиХ. Уколико до тога не дође, упозоравају да ће одржати протесте.

Захтијевају да члан њиховог удружења учествује у доношењу мјера, да се радно вријеме продужи до 24 сата као и да се укине забрана одржавања музике уживо јер, како кажу, она ничим не угрожава госте уколико је удаљена седам метара од гостију, а размак између гостију између 1,5 метара и 2 метра.

“Ако се ово не усвоји, тражимо исту мјеру у продајним центрима, јавном превозу, јавним установама, спортским центрима. Предлажемо пуно озбиљније казне, па и 5 пута веће за озбиљне прекршиоце мјера, јер су они у мањини, а не да сви испаштају због неколицине. Спремни смо на потпуно затварање са плаћеним приходима процентуално по пријављеном промету, по узору на регију. У случају затварања да држава плати закупнине Општинама или да се смање за 85% по овој мјери сада. Тражимо одговорност због недостатка вакцинације, чиме се и даље угоржава наша егзистенција”, поручили су из Удружења хотелијера и ресторатера у БиХ.

Апелују на Владу, Кризни штаб и ресорно министарство да удовоље овим захтјевима како би угоститељи у Кантону Сарајево преживили.

“Угоститељски радници желе да преживе од свог рада”, закључују из овог удружења.

Ово су њихови захтјеви:

1. Тражимо хитан састанак са Кризним Штабом и Владом ФБиХ

2. У случају да нам не изађете у сусрет најављујемо протесте

3. Тражимо члана нашег удружења при доношењу мјера,

4. Тражимо радно вријеме до 24х

5. Укидање забране живе музике, јер она ничим не угрожава госте

6. 7м да се уклони, те остави размак предвиђен 1.5м до 2м. Ако се ово не усвоји, тразимо исту мјеру у продајним центрима, јавном превозу, јавним установама, спортским центрима

7. Предлажемо пуно озбиљније казне, па и 5х веће за озбиљне прекршиоце мјера, јер су они у мањини, а не да сви испаштају због неколицине.

8. Спремни смо на потпуно затварање са плаћеним приходима процентуално по пријављеном промету, по узору на регију.

9. У случају затварања да држава плати закупнине Општинама или да се смање за 85% по овој мјери сада.

Извор:ИнфоБијељина

MD MONTEL