ЦРНА ГОРА ИДЕ У ЛОКДАУН?! Траже да траје данима, ово су НАЈРИГОРОЗНИЈЕ МЕРЕ против короне!

Kolubara

Министарка здравља предлаже најоштрије мере, коначна одлука наредних дана.

Министарка здравља Црне Горе Јелена Боровинић Бојовић изјавила је да она и стручни тим Института за јавно здравље (ИЗЈ) заговарају увођење локдауна, односно најоштријих мера за борбу против епидемије корона вируса, али да ће о томе наредних дана коначну одлуку донети владин савет.

Боровинић Боровић је за Дан рекла да у овом тренутку има консензус са стручњацима ИЈЗ да би најбоље решење било увођење локдауна на одређени временски период, имајући у виду више фактора, преноси портал РТЦГ.

Она је потврдила да је општина Улцињ у уторак од надлежних тражила комплетно закључавање.

На питање шта подразумијева локдаун који заговара са стручњацима ИЈЗ, министарка је одговорила да је то увођење најстрожих контрола приликом уласка у државу.

„Што се границе тиче, то подразумева увођење строге контроле, уз упућивање у самоизолацију, осим путника који приликом уласка имају негативан ПЦР тест или брзи антигенски тест, не старији од 48 сати или позитивни серолошки налаз на антитела ИГГ, који није старији од месец дана, дакле да имају потврду да су прележали вирус или доказ да су вакцинисани. Само уз то би могло да се уђе у земљу без упућивања у самоизолацију“, рекла је Боровинић Бојовић.

Она је додала да је ту и закључавање општина, забрана кретања између општина, уз раније дефинисане изузетке и друге мере.

Извор: мондо

MD MONTEL