У акцији “Чеп за хендикеп” за четири године купљено више од 22.000 пелена за дјецу

Kolubara

Током хуманитарне акције „Чеп за хендикеп“, коју је прије више од четири године покренуло Удружење грађана „Анђели“ из Крепшића код Брчког, сакупљено је око 15 тона пластичних чепова, чијом продајом је купљено више од 22.000 комада пелена за дјецу са потешкоћама у развоју.

Предсједник Удружења Зорица Педић подсјетила је да хумантирана акција траје и даље, те позвала све грађане Брчког да наставе да сакупљају чепове и интензивније раде на акцији како би помогли онима којима је помоћ потребна.

„Наше удружење помаже најрањивијој групи, а то су дјеца са потешкоћама у развоју. Ово је био најлакши начин да дођемо до новца без иједне дониране КМ и да у акцији учествују и они који нису у могућности да новчано помогну“, рекла је Педићева, агенцији Срна.

Педићева је истакла да сакупљене чепове продају једној брчанској фирми која производи пластичне штипаљке и да уједно акцијом подижу еколошку свијест грађана.

„Имамо велику количину чепова, па откупљивач не може да откупи све одједном, јер их прерађује на једној машини. Чепове сакупљамо и складиштимо гдје можемо“, рекла је Педићева.

Она је напоменула да за два мјесеца просјечно могу да купе 1.000 комада пелена – један пакет пелена кошта око 15 КМ, а а цијена варира у зависности од узраста дјетета.

Педићева је навела да су се Удружењу до сада за помоћ јавили родитељи 13 дјеце и да не зна колико у дистрикту има дјеце са потешкоћама у развоју јер, каже, тачан списак не постоји.

MD MONTEL