Директорица КЦ ЦГ тврди: Респиратори нису исправни

JP Putevi Brcko

„Турска компанија Денизлер медицал је Црној Гори прошле године испоручила потпуно нове и исправне респираторе, за шта има сву документацију. До проблема у њиховом раду је највјероватније дошло због нестручног руковања.“

Ово је саопштио данас Серкан Дениз, генерални директор и власник ове компаније, демантујући тако тврдње актуелног менаџмента Клиничког центра Црне Горе, да су респиратори који су прошле године купљени неисправни.

Црна Гора набавила је прошле године 33 респиратора, вриједних око 600.000 еура. У Клиничком центру је њих 17, а према ријечима директорице КЦЦГ Љиљане Радуловић, ни један није у функцији.

То је био и повод да се у Подгорици састану представници компаније која је испоручила респираторе. Директор компаније Серкан Дениз казао је да су послали нове респираторе у оригиналној амбалажи, што се може утврдити преко царине.

“Послали смо фирми која их је од нас купила. Стандард је да ми пошаљемо екипу која их монтира, али тада нисмо били у могућности због ситуације са пандемијом. Фирма која их је купила нас је обавијестила да они то могу да ураде”, казао је Дениз новинарима након петодневног боравка у Црној Гори и КЦЦГ.

Он се не слаже са тврдњом да су респиратори неисправни.

“Сви су потпуно нови послати у Црну Гору. Током боравка овдје, утврдили смо да су неки током употребе покварени због незнања са руковођењем, јер није одрађена обука за њихово коришћење. Тестирали смо све респираторе, нисмо ништа поправљали, поставили смо неке дијелове који су нестали вјероватно током кориштења. Пет дана смо због овога у Црној Гори. Респиратори су квалитетни”, нагласио је он.

Истакао је да фирма планира да крајем априла пошаље докторе у Црну Гору, који активно користе ове респираторе, како би се обезбједила обука за њихово кориштење.

“Сматрам да је неистина да су у Црну Гору послати покварени или неисправни респиратори. Захтијевамо да се докажу такве неистине тврдње”, поручио је Дениз.

Извор: БН

MD MONTEL