Ко је нови градоначелник Сарајева?

Kolubara

Бењамина Карић изабрана је данас на седници Градског већа Града Сарајева за градоначелника Сарајева.

Чланови сарајевског СДП-а данас су једногласно одлучило да ће доц.др. Бењамина Карић бити нови предлог СДП-а за градоначелника Сарајева.

Карић је рођена 1991. године у Сарајеву. Од своје 18. године је члан СДП-а, а од 2019. године је и потпредседница партије. Упоредо је дипломирала на два факултета, на Правном факултету и на Одсеку за историју Филозофског факултета. Добитница је Сребрене значке за изузетан успех на додипломском и постдипломском студију.

Јавности је позната као најмлађи доктор правних наука у Босни и Херцеговини и први послератни доктор класичног римског права. Аутор је више од педесет публикација, књига, чланака и превода са латинског језика.

Академским радом се бави од завршетка студија и прошла је звања од демонстратора, асистента, вишег асистента и доцента. Течно говори енглески и њемачки језик.

Узимајући у обзир да Статут Града Сарајева прописује обавезе у погледу националне припадности руководства Градског већа и Градске управе, по националној припадности доц. др. Карић се изјашњава као Остали. Бењамина Карић долази из породице која осликава мултинационално Сарајево за какво се СДП залаже.

Доц. др. Бењамина Карић (рођ. Лондрц) удата је и мајка је једног детета.

Извор: Н1

MD MONTEL