Фриленсери и даље кампују испред Скупштине, око поднева протест

Фото: Бета

Kolubara

Представници Удружења радника на интернету (фриленсери) кампују и јутрос испред Дома Народне скупштине у Београду, где су поставили шаторе, али су у међувремену ослободили коловозну траку за саобраћај.

Они су синоћ у 18.00 сати, започели камповање у два велика шатора и десетине малих.

Један учесник рекао је за агенцију Бета да се синоћ ту окупила још једна група људи која је, како је казао, спаљивала заштитне маске за лице а након тога позвала Комуналну милицију.

После доласка милицајаца, фриленсери су мале камперске шаторе са коловоза морали да помере на плато испред Скупштине.

Удружење је организовало камповање и најавило протест за данас због незадовољства предложеним моделом опорезивања прихода који је изнела Влада Србије. Најавили су да ће протестне активности трајати до 10. априла.

Председник тог удружења Миран Погачар изјавио је синоћ да су се окупили да искажу спремност да се боре и по хладном времену и да ће ту остати три дана.

„Не слажемо се са предлогом Владе Србије како за прошлост тако и за будућност. Влада је у једном случају изашла корак напред када је реч о примањима од неких 460 евра, али сматрам да је ово проблем не само за оне који толико примају, него и за све фриленсере”, рекао је Погачар за Бету.

Он је поручио да ће, ако буде било потребе, реаговати када тај предлог Владе уђе у скупштинску процедуру и да неће поклекнути.

„Тражићемо, ако буде могућности, да се обратимо у Скупштини када буде усвајање предлога да бисмо изразили наш став и образложили због чега је предлог противзаконит и неправедан”, навео је.

Погачар је нагласио да је потребно наћи једноставно решење које је примењиво за све.

Извор: политика

MD MONTEL