Центар за регистрацију грађана за вакцинацију ради пуним капацитетом

Kolubara

Центар за позиве грађана са шест оператера успева да забележи све позиве заинтересованих грађана за вакцинацију. Из Центра моле грађане да буду стрпљиви тврдећи да ће сви заинтересовани за имунизацију бити уведени у списак.

Секратар Црвеног крста Брчко Денис Шехановић, који руководи овим центром је рекао да је за два дана, колико је број у функцији евидентирано око 900 грађана за вакцинацију.

Центар је посетио и председник Скупштине Синиша Милић који је потврдио да је Скупштина у буџету за ову годину обезбедила око три милиона марака резерви доступних Одељењу за здравство за финансирање потреба у процесу борбе против пандемије. Такође је подсетио на проблеме набавке вакцина кроз механизам КОВАКС са чиме се суочава цијела БиХ.

„Сигуран сам да ћемо врло брзо на располагању имати и довољан број вакцина како би сви заинтересовани били вакцинисани“, рекао је Милић који се захвалио Црвеном крсту на свим напорима које предузимају у сарадњи са свим институцијама власти како би последице вируса корона биле што мање и безболније.

Шеф Одељења за здравство Сеад Шадић говорећи о Плану вакцинације, појаснио је да су предвиђене три фазе вакцинације – старије особе од 75 година, особе старије од 65 година са хроничним оболењима, млађе особе и остали грађани, те да ће селекцију вршити Пододељење за јавно здравство.

Вакцинација у Омладинском центру још увек није почела и грађани за сада имају једини начин пријаве а то је путем бесплатног инфо броја 0800 31 004.

MD MONTEL