Отворено писмо Томи Фили, заговорнику кажњавања навакцинисаних лекара

Kolubara

„Достојни“ грађанине, посланиче „недостојне“ Србије, господине Фила!

Врло сам изненађена да сте у страху од „заразе“ невакцинисаних лекара и медицинског особља посегли за најтежом „смртном” казном и предлогом да их председник „лекар опште праксе (или Ваша формална скупштина) подзаконским актима у којима сте вешти неколегијално удаљи са посла. Верујем да сте свесни да у ситуцији глади, каква би то смрт била. Многи нису изневерили своје пацијенте у надљудским напорима губећи туђом кривицом и своје и њихове животе.

Чудно је да као најпознатији кривичар нисте обухватили све валидне доказе невакцинисаних и учинковање ових „божанских“ вакцина. Како се нисте упитали како на почетку прикриване епидемије марта 2020. год. ти исти здравствени радници нису чекали вакцину већ радили без адекватне опреме и одмора у болници која ни сапун није имала за заражене пацијенте. Да ли знате да је смртност здравственог и помоћног особља код нас највиша у Европи. Председник
рече да их изједначава са војницима у рату и њиховим дужностима. Војници који су одбранили и искрварили за ову земљу су му испод прозора по хладноћи и зими камповали и протествовали четири месеца за сигурну кору хлеба и лекова. Били су невидљиви, као и за Вас и судије Уставног суда.

Сада сте својим залагањем показали шта чека ову хуману професију, која мисли својом главом и слуша и лекаре ван кризног штаба и светских комесара. “Држава, то сам ја“. Од Луја ХIV до Вас. Охрабрили сте их и да хапсе лекаре који имају другачији приступ, а своје знање немају где да сучеле. До јуче је постојао конзилијум за усглашавање, данас полицијске станице и СБПОК. Биће посла за вас.

Нисте гласа пустили марта 2020 год. јер су Вам тада били битни нелегитимни и нелегални избори и кампања за њих. Да Вас подсетим на члан 25 Устава Р.С. “Физички и психички интегритет је неповредив. Нико не може бити изложен мучењу, нечовечном и понижавајићем кажњавању нити подвргнут научним огледима без свог слободног датог пристанка. “Чудно да због свог реномеа сте ово пренебегли или зарад добити на заласку каријере и обезбеђивања нешто више позиције у друштву новокомпонованих који “рецитују песмице“ и хвалоспеве вођи,
и Вама Устав Р. Србије постаде мртво слово на папиру. Да ли можда скупљате познате клијенте корупционаше, које ћете у име државе и скупштине бранити као колега Ђукановић.

Но вратимо се теми. Ко ће да нас лечи ако половину здравствених радника отпустите? Ако се којим случајем заразите да ли ћете тражити потврду о вакцинацији у неком удобном апартману, или можда свакодневно тестирање свих који привире до Вашег кревета. Верујем да Вас је шеф Ивица Дачић обавестио да вакцине нису потпуно поуздане и да и вакцинисани могу заражавати. Чему онда помама, већинска Србија Вас није овластила да је браните шта год мислила о вакцинама. Ко ће да нас лечи када су многи напустили ову јадну земљу (сада видимо с разлогом и на време), а други нису стасали јер је било обустављено запошљавање и специјализација четири године од “лекара опште праксе“, А. Вучића. Да их је било довољно не би било толико смртности. Немогуће да то нисте знали.

Ова присила за вакцинама и страх који сеју није брига за наше здравље и шака витамина за најстарије који се хитним поступком наручују, и ординира г. Вучић већ саморекламерство и кампања за нову столицу власти, сигурнију од оне Трампове.

Не могу витамини излечити и заменити свакодневну потребу квалитетне хране коју ће све више грађани тражити на улици . И ето опет бенефита за Вас, г. Фила.

Грешка нашега народа је деценијско веровање лошим политичарима и не учествовање у политичким решавањима код очигледних погубних дешавања. Данас је зло зацарило у свим сферама живота. Замислите „месију“ др. Милована Бојића који изјави после својих сумњивих и непроцесуираних афера, да су у Институту за кардиоваскуларне болести Дедиње његови скоро сви начелници чланови Снс-а. Ономад најављивао „штрајк глађу ако не добије документацију за изградњу нове болнице“. Замислите ламентирање уз сву подршку те исте партије чије чланове уздиже, а не бира по квалитету, знању и звању . Бригу за народ преузима на своја плећа – па институције су урушене “чему чуда“. Ниче је то добро описао “Доиста сам се смејао слабићима који су веровали да су добри само зато што су имали немоћне шапе“.

Данашњи властодршци су бахате свезналице. Лекари из кризног ковид штаба се такмиче у предлозима како да се казне непослушни, хуману професију извргавају руглу као и Хипократову заклетву. Њихова радна места су углавном директорска – теоретичари без додира пацијента. Волела бих да их видим у некој сиромашној земљи као Лекаре без граница.

Господину Фили предлажем да прочита честитог Бертолта Брехта који није повио главу у нарастајућем нацизму – напустио земљу и оставио велика дела док се селио по свету. Хуманиста у заштити достојанства, али и критичар оних који не виде, не чују и не учествују у политичком животу за добробит националног корпуса у 20. Веку.

Рекао је “Тај имбецил не зна да се из његовог политичког незнања рађа проституција, напуштена деца, и најгори од свих лопова: лоши политичари, корумпирани и поткупљени од мултинационалних компанија“.

Добро дошли у 21.век. Да ли се препознајемо, требало би.

Извор: србининфо

MD MONTEL