Скандал због 1.300 доза вакцина

Kolubara

Демократски народни савез (ДНС) огласио се након информације да је у Приједору пропало 1.300 вакцина против коронавируса.

Окружно јавно тужилаштво у Приједору формирало је предмет након што су медији објавили да је у Дому здравља Приједор пропало више од 1.300 вакцина против коронавируса.

Младен Митровић главни окружни јавни тужилац у Приједору изјавио је за медије да је предмет формирао након навода у медијима.

Из Демократског народног савеза питају се ко је одговоран и ко се игра са животом грађана Приједора.

„Ко се игра животом грађана Приједора, непрофесионалним руководством Дома здравља или власти СНСД-а у граду? Ово питање постављамо од јуче, посебно старијим од 65 година који чекају ревакцинацију. 1.300 доза вакцина су пропале, фрижидер се покварио, као да је пропало 1.300 боца пива. Срамота, скандал или незнање. Чини ми се незнањем“, стоји у саопштењу.

Додаје се, да док се цели свет бори за сваку дозу вакцине против ковида 19, грађани Приједора гледају у небо и моле се да им неко поклони коју дозу, јер и ово мало што су имали је уништено.

„Руководство приједорског Дома здравља понаша се као ‘слонови у стаклари’, бацајући 1.300 доза вакцине јер, како кажу, прекидају ‘хладни ланац’, и то је то. То се зове незнање, неодговорност, бахатост, играње са животима грађана. Да, да ли знате шта живот значи, да ли сте свесни шта сте урадили?“, питају из ДНС-а.

Додају да то није фрижидер, ни флаша пива, то су животи грађана и оних који су некада градили овај град, који су за то дали своју младост.

„Да ли ваш мозак може схватити да масовна вакцинација, коју нисмо ни започели, значи живот грађана Приједора и Републике Српске? Да ли знате да ћемо, ако наши грађани не буду вакцинисани, бити изоловани и избачени из заједнице модерних Европске земље? Да ли знате да ће ово бити блокада за нашу економију, наше извозно оријентисане компаније? „, наводи се у саопштењу.

Истиче се да Приједор почиње да плаћа цену партијског кадровања у јавним предузећима, с обзиром на то да се на руководећа места постављају полуобразовани кадрови који немају појма како да функционишу, посебно здравствени сектор, који се постављају по партијској подобности а не стручношћу.

Извор: б92

MD MONTEL