Шипкама нападнут новосадски новинар Дашко Милиновић

Kolubara

Новинар Дашко Милиновић претучен је јутрос, око 6:45 часова, у Улици војводе Книћанина у Новом Саду, приликом одласка на посао, сазнаје 021.рс.

Милиновић је део популарног двојца Дашко и Млађа. Током „Аларма са Дашком и Млађом“ изјавио је да се напад догодио у близини Основне школе „Васа Стајић“. Како је објаснио, попрскан је сузавцем у очи, а двојица младића су га напала шипком.

„Напали су ме јадници, двојица младих неутренираних фашиста који су ме чекали. Један од њих ме је попрскао сузавцем, препоручио бих им да за следећи пут купе бољи сузавац. Крварим из руке, шипка им није била лошег квалитета“, каже Милиновић.

Он наводи и да је у четвртак приметио како га иста двојица чекају, додајући да би могао да их препозна.

Његов колега Младен Млађа Урдаревић за 021.рс каже да је јутрошњи догађај заправо прави показатељ у каквој држави живимо.

„Дашко је тренутно у Ургентном центру, претпостављам да ће они да пријаве случај полицији по службеној дужности. Њега су прво попрскали сузавцем, затим су покушали да га ударе шипком у главу, те је он штитећи лице поставио руку која је сада повређена и из које крвари. Ово је начин да се слободномислећи човек спречи да каже оно што мисли. У питању је очигледан и организовани напад на њега“, каже Урдаревић.

Аутор: Иван Кузмановић – иван.кузмановиц@021.рс

MD MONTEL