Што хитније доношење закона о испитивању порекла имовине

Kolubara

Председник Скупштине дистрикта Брчко Синиша Милић изјавио је Срни да ће се заложити за што хитније доношење закона о испитивању порекла имовине, којим би се употпунио сет постојећих антикоруптивних закона у Брчком.

“Важно је што смо усвојили нови Закон о превенцији сукоба интереса, и именовали вршиоца дужности директора независне Канцеларије за превенцију корупције, али је исто тако важно да што пре добијемо закон о испитивању порекла имовине”, рекао је Милић.

Он је истакао да тај закон треба да буде сачињен у редовној процедури, кроз институције дистрикта и са што мањим упливом политике, како би одговорио својој сврси.

“Чини се најлогичнијим да такав предлог, заједно са смерницама за закон о испитивању порекла имовине, потекне од Канцеларије за превенцију корупције, а не од посланичких клубова како би се спречио популизам на тако озбиљном питању”, сматра Милић.

Он је додао да закон треба да обухвати испитивање порекла имовине не само функционера и политичара, већ и запослених у државној служби до одређеног нивоа.

MD MONTEL