1. МАЈ – ЦРВЕНО СЛОВО У КОВИД – СИНДИКАЛНОМ КАЛЕНДАРУ!

JP Putevi Brcko

Одавно је обележавање празника рада – изгубило сваки смисао. То смо још давно утврдили. Одавно је и постојање Синдиката као организације изгубило смисао а камо ли празновање нечега што нема везе са реалношћу. Добро, реците ми коме је још Синдикат помогао, осим себи – запосленима у Синдикату!

Више и није тајна да је данас радно време 12 часова, да радник има једва један слободан дан у седмици, а да не причамо о приватницима који својим радницима великодушно „поклањају“ само један слободан дан у месецу. Да, о приватном сектору говорим! У јавном сектору раде само они који су запослени преко родбинске или партијске везе! Шта ради Синдикат по овом питању?

Јавна тајна је да годишњи одмор код приватника може трајати максимум пет радних дана! Мада, морам да кажем да постоји радник у јавном сектору Кондоминијума који никада није ишао на одмор – неће човек да одмара! Ревизор је морао да реагује и да нареди директору да таквог радника принудно пошаље на годишњи одмор. Џаба је директор објашњавао ревизору да радник не жели да се одрекне топлог оброка и да не може да издржи код куће са женом дуже од 6 часова – ревизор је био изричит! Добро, званично је радник отишао на ГО али је и даље долазио на посао сваки дан!  Шта каже струка Синдиката на ово?

За разлику од овог екстремног случаја, да се ми вратимо нормалним радницима у приватном сектору. Жена ако затрудни обавезно губи радни статус – осим ако није педер. Једино је педерима загарантован посао па чак и унапређење на радном месту. Ако сте добар педер можете да будете и премијер државе чак два мандата! Добро, педер не може да затрудни али ће ускоро моћи да усвоји дете и то ће педерима бити законом загарантовано. Знам, и педери спадају у екстремне случајеве али и њих је све више.  Има ли Синдикат став о отказима трудних жена?

Загарантовано право свих радника је и минималац од 500 КМ од којег део новца у висини од 10 – 15%  радник враћа (робо)власнику радничког живота. Да није Синдикат можда заспао?

Некада сте могли да бирате – ако вам се не свиђају услови у којима живите и радите, ви спакујте кофере па пут под ноге, правац код западних робовласника! Тамо сте могли „слободно да уживате“ све благодети гастарбајтерског живота. Данас је и то немогуће, осим ако сте вакцинисани! Увелико се прича да ће на посао моћи само они који су потписали пелцовање. О томе размишљају и овде код нас. То се мора како би „победили пандемију“! Земља зове Синдикат!

Јасно је да, кад дође до ове одлуке а то ће бити ускоро, већина невакцинисаних ће остати без загарантованог основног људског права наведеног у Декларацији УН о праву човека! Да, пандемија је нешто што су нам наметнули преко ноћи и, према неким најавама, ово ће трајати вековима. Шта каже Синдикат?

Једино што се и даље у Синдикату поштује, то је распаљен роштиљ на локалном излетишту и то „право“ уписано је црвеним словом у календару овдашњег Синдиката!

И док се неки европски педери не досете да забране „бацање сировог меса преко ужареног роштиља“, свима, па и вакцинисанима, СРЕЋАН 1. МАЈ – ПРАЗНИК… чега год! Живео Синдикат!

Распали роштиљ за све паре!

MD MONTEL