КАДА ЋЕ ГРАЂАНИ БРЧКОГ МОЋИ ДА КОРИСТЕ БЛАГОДЕТИ ГРАДСКИХ БАЗЕНА?

JP Putevi Brcko

Спас у врелим летњим данима грађани у нормалним срединама најчешће траже на локалитету Градских базена. Да, али само у нормалним срединама.

У Кондоминијуму државе БиХ таква привилегија одавно није могућа. Градски базени, протеклих две деценије, веома често су каснили са отварањем или чак нису радили никако.

Тражити „кривца“ за тако нешто мерило би се са тражењем игле у пласту сена! Стога су мештани Дистрикта били приморани да спас од летњих врелина траже у околним местима где је сезона купања на базенима била могућа.

Још 2008. године урађен је концепт о затварању постојећих базена и изградња мултифункционалне дворане који до дана данашњег није реализован.

Ових дана Одељења за јавне послове информисало је брчанску Владу о досадашњем току реализације пројектних активности на изградњи мултифункционалне дворане те је добијено зелено светло од стране Владе за наставак пројектне активности по решењу из 2008. године.

Да би се приступило том пројекту потребно је извршити детаљну анализу стања постојеће конструкције како би се утврдило који је ниво оштећења, те да ли је могућа санација и колико би све то коштало. Једноставно речено, биће урађена финансијска анализа исплативости наставка пројекта.

На питање када би грађани Брчког могли коначно да уживају у свим благодетима Градских базена, одговор ни мало није био охрабрујући.

„У плану је да се у наредни месец, два распише тендер за израду анализе. Пралелно са тим радило би се на потребним корекцијама пројектног решења и уколико све буде по плану реално би било за очекивати да почетком следеће године буде припремљена тендерска документација за избор извођача радова“ рекао је Ненад Радојковић, шеф Пододељења за објекте.

Када је реч о тендерима у Дистрикту, неписано правило је да се готово никада ни један тендер није реализовао у планираном року, већ то је трајало месецима, па чак и годинама.

И тако долазимо до закључка да грађани Брчко дистрикта неће имати прилику да у летњем периоду расхлађење траже на базенима, вероватно, ни следеће године – а можда ни за још пар година!

MD MONTEL