ХОЋЕМО ЛИ СЕ ВАКЦИНИСАТИ ДО СУДЊЕГА ДАНА?

JP Putevi Brcko

Када је почело све ово са пандемијом стручњаци су нас уверавали да ће једино вакцинација вратити нам „стари“ начин живота – шта год то значило!

Врло брзо су нам рекли да је вакцина спремна и, за разлику од првобитних информација, биће потребно уз вакцинацију да обавимо само још и ревакцину која ће нам у потпуности омогућити заштиту крда од „незапамћене пандемије“!

За трку у „спашавању човечанства“ пријавили су се сви светски произвођачи вакцине. Чак и они који су до јуче производили креме и шампоне за косу јер се верује да вирус у неким случајевима изазива перут.

Готово нам је промакло, када је реч о вакцинацији, да се вакцинисањем, заправо ради о „трећој фази испитивања вакцине“. У преводу, у недостатку белих мишева владари наших живота наметнули су нам да будемо покусни мишеви, под изговором да се вакцинацијом „ствара имунизација“. Шије ми га Ђуро!

Народ ко народ – од оних природно неповерљив, до оних који верују у све изговорено у ТВ-Дневнику! Јбг, ако преЦедник каже да нешто „треба“, шта има ти да се преиспитујеш – заврћи рукав и стани у колону по један! Ипак, неповерљивих је много више!

Стога су поједини владари у својим државама почели да прете да ће свима који се не вакцинишу забранити да живе у складу са уставним одредбама слободног избора живота. И врло брзо (мада су то белосветски званичници у почетку негирали) појавило се и „одобрење“ за ковид пасош са којим ће сви они који су вакцинисани моћи да путују широм Планете – нарочито на атрактивне дестинације за годишњи одмор. Чак је и једна србијанска певаљка, сисата изблајхана плавуша, објавила да ће на њен концерт моћи да дођу само вакцинисани (зар неко иде на њене концерте), ал` добро!

Све то је довољно охрабрило оне неповерљиве да још енергичније се противе вакцинацији. Реално, ако је „вакцина“ добра зашто морам да потписујем да, у случају нуспојава, нећу тужити произвођача. Дакле, са вакцинама „нешто не штима како треба“!

Врло брзо су неке од европских земаља, због појаве згрушавања крви након вакцинације, као и повећаног броја смртних случајева стопирале једну од произведених вакцина.

И уместо да се појави информација да су две дозе вакцине „довољне“ и да Планета излази из пандемије, осване информација да је дошло до мутирања вируса (британски сој, бразилски, јужноафрички…) и да за нове сојеве треба и нова вакцина – ДАКЛЕ ТРЕЋА ДОЗА ВАКЦИНЕ!

Све нам то говори да ће вирус потрајати још дуго, све док се не појаве мутације из месних заједница.

Наравно, наши владари ће тада вероватно уместо асфалтирања улица у МЗ, у предизборној кампањи, обећавати да ће за сваку месну заједницу посебно наручивати „аутотхтону меснозаједничку вакцину“.

Вероватно ће тада бити забрањено да се мештани једне МЗ мешају са мештанима друге МЗ како не би дошло до укрштања вируса и настанка још тежег мутанта од претходног.

У том случају носиоци тог мутантског вируса морали би о свом трошку да нарачују посебну „кућностанарску“ вакцину како би имунизовали све станаре у згради и спречили мутантском соју вируса да се прошири на власнике сваког домаћинства понаособ! То би вероватно изазвало појаву „породичног“ вируса.

Познато је да сваки болесник (бар у Кондоминијуму) из властитог џепа плаћа од инфузије до лежања у Болници, без обзира на осигурање, што значи да би у властитој режији морао и вакцину да наручује за тај „породични сој“ вируса. То би било прескупо чак и за оне са платом посланика у Скупштини!

И тако, све чињенице говоре да ће ово трајати још дуго – док не измисле нешто занимљивије од пандемије. А до тада народ ће и даље бити уцењен да се вакцинише овим вакцинама што су до сада произведене и купљене (да се не баци) јер, вакцинација „нема алтернативу“!

MD MONTEL