Ускоро уређење фасаде зграде „Клас“ у центру Брчког

JP Putevi Brcko

Реконструкција фасада у пешачкој зони у наредном периоду биће настављен на згради бивше пекаре „Клас“.

„Почетком јуна требали бисмо кренути с реализацијом реконструкције овог објеката. Одлука о избору извођача је израђена тако да следи потписивање уговора, што значи да су те процедуре јавне набавке прошле, сад је само питање времена“, рекла је Весна Шадић, виша стручни сарадник Канцеларије за управљање јавном имовином.

Радови на објектима који су под заштитом су скупљи него на амбијенталним објектима из разлога што се тежи постићи изворни изглед.

„За реконструкцију фасаде обезбеђено је око 350.000 КМ из претходних година, а ове године су издвојена и додатна средства. За израду пројектне документације националних споменика и споменика од културног значаја имамо 40.000 КМ из претходног раздобља, то ћемо активирати у неко скорије време. Располажемо с још око 170.000 КМ којима ћемо, уз средства која нам остану од реконструкције објекта „Клас“, настојати да покријемо реализацију реконструкције другог објекта“, каже Шадић.

За ову годину су планирали и избор пројектанта и израду пројектне документације за реконструкцију „Турског конзулата“ и пројектовање једног дела фасада на потезу Коначког брдо, од зелене пијаце ка ушћу реке Брке у Саву.

MD MONTEL