СПАРТАК 2013, ИЛИЋКА, ЗВИЈЕЗДА И АТЛЕТИКО ПОБЈЕДНИЦИ „BULLS CUP-a 2021“

JP Putevi Brcko

Протеклог викенда у Крепшићу надомак Брчког одржан је традиционални 9. Међународни фудбалски турнир „BULLS CUP-a 2021“, за дјецу узраста од 9 до 12 година, а у организацији ШФ БААП Еврогол из Пелагићева.

Пуно голова, мноштво лијепих потеза, фудбалских бравура, дјечје радости и туге виђено је протекла два дана. На крају свега, побједници су однијели награде, а свакако да је посебна вриједност турнира, што су финалисти се квалификовали за најјачи свјетски турнир „Champions Trophy“ и тако стекли могућност да играју са најјачим свјетским екипама, као што су: Јувентус, Ливерпул, Рома, Атлетико Мадрид, Бенфика, Олимпик Марсеј и бројни други.

У најмлађој категорији, деветогодишњака, супериорно је побиједила екипа Спартака 2013 из Бања Луке, која је супериорно освојила 1. мјесто, остваривши све побједе. У финалу, савладали су Школу фудбала Савић из Модриче са 2:0, треће мјесто припало је Јединству 1952 из Вучковаца, док су четврти млади фудбалери Илићке из Брчког.

Илићка из Брчког побједник је турнира у категорији десетогодишњака. Они су у финалном мечу савладали вршњаке Зенита из Бијељине са 1:0. Треће мјесто освојила је екипа Бачке из Ђурђева (Србија), а четврта је Младост из Тиње.

У категорији једанаестогодишњака најбоља је била Звијезда из Градачца, која је у финалном сусрету била боља од Локомотиве из Брчког са 2:0. На треће мјесто пласирала се Лозница, а степен ниже Дервента.

Атлетико 1919 из Орашја освојио је турнир у категорији дванаестогодишњака побједом у финалу, након извођења пенала са 3:1 против Перфекта из Сребреника. У регуларном дијелу, меч је завршен без голова 0:0. Лозница је, и у овој категорији, освојила 3. мјесто, док је Илићка четврта.

– Захваљујем свим екипама на учешћу, а награђеним честитам на заслуженим наградама. Овогодишње девето издање „BULLS CUP-a 2021“, било је много скромније у односу на раније због епидемиолошке ситуације. И поед тога, учествовало је 50 екипа у четири старосне категорије из Србије и Босне и Херцеговине. Финалисти иду на свјетско финале „Цхампионс Тропхy“ у Беч, а 3. и 4. мјесто, у све четири категорије обезбједили су пласман на европско финале „Champions Trophy“, што је свакако нови велики изазов за ђечаке, школе фудбала и клубове и прилика да се одмјере снаге са јаким екипама и виде гђе су тренутно, каже Никола Шаркановић, власник БААП Еврогола, организатора турнира.

2009. годиште:

Финале: Атлетико 1919 (Орашје) – Перфект (Сребреник) 0:0, пеналима 3:1
Утакмица за 3. мјесто: Лозница – Илићка (Брчко) 1:0
Најбољи фудбалер: Лука Мишковић (Атлетико 1919)
Најбољи стријелац: Андреј Ђокић (Лозница)
Најбољи голман Елмин Јунузовић (Перфект).

2010. годиште:

Финале: Звијезда (Градачац) – Локомотива (Брчко) 2:0
Утакмица за 3. мјесто: Лозница – Дервента 1:0
Најбољи играч: Ајдин Доборац (Звијезда)
Најбољи стријелац: Лука Стевић (Локомотива)
Најбољи голман: Страхиња Перић (Лозница).

2011. годиште:

Финале: Илићка (Брчко) – Зенит (Бијељина) 1:0
Утакмица за 3. мјесто: Бачка (Ђурђево) – Младост (Тиња) 3:2
Најбољи играч: Момчило Радовановић (Илићка)
Њабољи стријелац: Димитрије Микић (Зенит)
Најбољи голман: Јован Перић (Бачка).

2012. годиште:

Финале: Спартак 2013 (Бања Лука) – Савић (Модрича) 2:0
Утакмица за 3. мјесто: Јединство 1952 (Вучковци) – Илићка (Брчко) 2:1
Најбољи играч: Филип Чавић (Спартак 2013)
Најбољи стријелац: Лазар Радуловић (Савић)
Најбољи голман: Саид Мехић (Јединство 1952)

Војо Сајловић

MD MONTEL