РК „ЈЕДИНСТВО 2015 БРЧКО“ ШАМПИОН РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

JP Putevi Brcko

Рукометни клуб „Јединство 2015 Брчко“ шампион је 1. лиге Рукометног савеза Републике Српске коло пре завршетка првенства лиге.

У 21. колу су победили Омладински РК Козару из Градишке 29 : 22. На пригодној свечаности Маринко Умичевић, председник Рукометног савеза БиХ и РС Републике Српске је уручио пехар за Шампионску екипу, златне медаље играчима и управи клуба.

Свега пет и по година, односно шест сезона, требало је брчанским рукометашима „Јединства 2015“ да од тренутка када је овај клуб основан дође до највишег ранга такмичења, Премијер лиге БиХ.

Брчаци, које је од првих корака тренирао Угљеша Гламочић, коло пре краја Прве М:тел лиге Републике Српске имају недостижна три бода предности у односу на Херцеговину, па су након победе над Козаром из Градишке знали да славе велики успех.

– Нисмо те 2015. године ни сањали да ће се ово једнога дана догодити, поготово што смо прву годину играли у Другој лиги и то ван конкуренције. Међутим, већ наредне године смо били равноправни члан и на крају сезоне смо се пласирали у Прву лигу. После смо три године стицали искуство све док момци нису стасали. Имали смо амбицију да будемо међу три најбоља тима, али су нам се резултати поклопили, отворио нам се пут према титули и знали смо да искористимо шансу – истакао је Гламочић.

Творац шампионског тима каже да су до титуле дошли искључиво својим средствима, без икакве финансијске помоћи институција.

Извор: глассрпске/објективмедиа

MD MONTEL