ШТО ПРЕ УТВРДИТИ ОКОЛНОСТИ ПОД КОЈИМ ЈЕ ИЗГОРИЛО АУТО ПОСЛАНИКА

JP Putevi Brcko

Председник Скупштине дистрикта Брчко Синиша Милић позвао је полицију и Тужилаштво дистрикта да се што хитније утврде околности под којима је изгорело возило посланика Уједињене Српске Уроша Војновића.

„Не желим да верујем да политички рад или изговорена реч било којег посланика могу бити мотив за насиље и претње“, рекао је Милић за агенцију Срна.

Он је нагласио да очекује да ће полиција и Тужилаштво, као што су и до сада чинили, брзо окончати истрагу и утврдити све релевантне чињенице, укључујући мотив и починиоце, уколико је реч о намерној паљевини возила.

„Нажалост, евидентно је да смо последњих месеци сведоци учесталих претњи насиљем чак и у јавном медијском простору. Одговор наше заједнице у осуди насиља и претњи насиљем мора бити јединствен и енергичан, без обзира према коме су ти акти упућени, ко стоји иза тих аката и који су мотиви“, поручио је Милић.

Да подсетимо, брчанској полицији пријављено је у суботу, 29. маја, да у Улици Босанских краљева гори аутомобил марке „киа“ власништво Уроша Војновића посланика у Скупштини Брчко дистрикта.

Извор: срна

MD MONTEL