НОВО УБЛАЖАВАЊЕ МЕРА

JP Putevi Brcko

Словенија је наставила са попуштањем мера уведених због вируса корона, а данас је ублажено неколико ограничења која се односе на масовна окупљања, смештајне капацитете и куповину.

Присуство јавним манифестацијама је још ограничено на особље и посетиоце који су вакцинисани, опорављени од ковида 19 или тестирани, али је од данас могуће да оне буду попуњене са 75 одсто капацитета.

На отвореним просторима посетиоци догађаја који седе морају бити удаљени најмање један метар, док удаљеност од 1,5 метра и даље важи за оне који стоје, осим за чланове истог домаћинства.

Туристички објекти до 60 смештаних јединица могу од данас нудити до 45 смештајних јединица, док они већи, укључујући и кампове, могу попунити до 75 одсто свог капацитета.

Базени су од данас отворени за све госте који су вакцинисани, тестирани или опорављени од ковида 19, особље, такође, мора да испуни ове критеријуме, а све према ограничењу капацитета од 75 одсто.

Укинута је и забрана послуживања и конзумирања хране и пића, а продавнице морају да обезбеде 10 квадратних метара по купцу, што је мање од досадашњих.

Извор: срна

MD MONTEL