ПОЧЕЛО „ШАМАЧКО ЛЕТО“, ДВА МЕСЕЦА УЗ БРОЈНЕ ДОГАЂАЈЕ

JP Putevi Brcko

Манифестација „Шамачко лето“ почела је данас, а обухватиће низ културних и спортских догађаја до свог завршетка 14. августа.

Организатори ове, четврте по реду манифестације, су Центар за културу и општина Шамац, чији су представници данас на конференцији за новинаре представили шта све у наредна два мјесеца очекује Шамчане.

Директор Центра за културу Миланка Благојевић је издвојила радионице за децу које почињу данас и у оквиру којих ће полазници проћи кроз различите области као што су сликарство, дечија књижевност, музика, енглески језик.

Она је навела и да ће 18. јуна на Кеју бити организована журка, да у јулу следи рок концерт, а у августу концерт виолине и клавира, док је од спортских догађаја издвојила турнир у одбојци на песку.

Благојевићева је најавила и фишијаду, књижевне промоције савремених аутора, изложбу слика академског сликара Бранимира Максимовића и низ других догађаја.

Начелник општине Шамац Ђорђе Милићевић рекао је да им је циљ понуде што већи број садржаја из области културе, спорта и уметности, те појаснио да ће Кеј бити централно место где ће се одржавати бројне манифестације, а један део активности ће бити на градском тргу, базенима и у Обудовцу.

За наредну седмицу је најавио састанак са угоститељима, те представницима Полицијске станице, ресорног одељења и Центра за културу да би на што квалитетнији и прецизнији начин комплетирали разноврсну угоститељску и туристичку понуду.

Извор: срна

MD MONTEL