ШКОЛА КАЈАКА СВЕ ПОПУЛАРНИЈА МЕЂУ ДЈЕЦОМ

JP Putevi Brcko

Школа кајака, коју сваке године од маја до краја љета организује Кајак кану клуб „Завеслај“ Брчко, све је популарнија међу дјецом, а ове године највише је уписаних, рекао је Срни тренер Клуба Ђорђе Томичић.

Томичић је нагласио да је овај спорт, који је у Брчком веома популаран, изузетно добар за здравље тијела и духа, развој социјалних карактеристика, као и за постизање добрих животних навика и живљења у складу са природом.

Он је навео да у школи дјеца пролазе основе кајака и да се највећи дио тренинга одвија на ријеци Сави, што је многима помогло да се ослободе страха од воде.

„Највећи камен спотицања у раду Клуба је недостатак комуналне инфраструктуре. Надам се да ће ти проблеми бити ријешени у скорије вријеме“, рекао је Томичић Срни.

Он је додао да, упркос инфраструктурним проблемима, сви чланови Клуба и полазници школе вриједно тренирају и припремају се за наредна такмичења, којих у БиХ још нема.

За такмичење се припремају и сениори, а међу њима и члан са највише постигнутих резултата на домаћим и међународним такмичењима у кануу Јасмин Клебић, који се кануом бави 17 година и више пута је био репрезентативац БиХ.

„Спорт ме је формирао као особу, створио сам радне навике. Без дисциплине и одрицања нема успјеха“, истиче Клебић.

Кајак кану клуб „Завеслај“ Брчко основан је 2014. године и има 30 сталних чланова.

Извор: срна/мак

MD MONTEL