“Данас исписујемо странице историје”: Градоначелник Сарајева након сусрета са Станивуковићем

JP Putevi Brcko

Захвална сам градоначелнику Станивуковићу и тиму који нас је дочекао и учинио да се осјећамо као код куће. 27 година је дуг период без сусрета ова два лијепа града.

Рекла је ово градоначелник Сарајева, Бењамина Карић, након сусрета са градоначелником Бањалуке, Драшком Станивуковићем.

“Ми данас исписујемо странице историје. Упркос свему, тражићемо оно што нас спаја. Оно што ће у свијет слати слику Босанаца у Херцеговаца као дијела Европе. Зашто поред прекрасних сличности које нас спајају тражимо различитости. Желимо грађанима дати нешто лијепо а има ли ишта љепше од сарадње. Градоначелници Сарајева и Бањалуке треба чешће да се састају и праве планове. Ми треба да будимо најљепше емоције код других и да тражимо оно што нас спаја”, истиче Карићева.

“Сарајево је град хиљаду мостова. Не мислим само на мостове, мислим и на пружену руку. Ми данас градоначелнику дајемо пружену руку и позивамо га у Сарајево. Даћу све што је у мојој моћи да тих хиљаду мостова буде усмјерено на подршку и сарадњу. На овај начин подржавамо младост и будућност и тако превазилазимо све што би могло бити камен спотицања. Ми треба да будемо дашак промјене и дати прилику оном што слиједи. Желим да грађанима Бањалуке дамо симболичан поклон. Град Сарајево поклања Бањалуци дјечји парк са уређеним игралиштем. Нека сва дјеца буду срећнија и перспективнија. Заиста сам срећна јер ми данас пишемо љепше и боље странице”, истиче градоначелник Сарајева Бењамина Карић.

Станивуковић је признао да је заиста под лијепом људском емоцијом.

“На састанак између два града удаљености три сата чекало се 27 година. Не желим да прошлост и различита размишљања кваре ову будућност и ове мостове. Људи у Бањалуци и Сарајеву су бирали нове људе и генерације које ће донијети промјене. Ово су нова времена. Градоначелницу сам информисао о напорима са којима се сусрећемо као и они. Доћи ћу у Сарајево и веселим се томе. Градоначелница ме је информисала да је задржала људе из претходних мандата, нагласио је Станивуковић.

Поклон Сарајева је мост који спаја ова два града.

“Градоначелница зна све о Бану Милосављевићу гдје смо поставили чесму. Чесма се зове хумана. Прилагођена је тако да из једне пију одрасли, из друге дјеца а из треће инвалиди. Сви могу да је користе. То је наша порука. Сви смо исти. Поносан сам јер смо Бањалуку направили градом без подјела. Хуману чесму ће отворити градоначелница. Моја посјета Сарајеву биће када и Сарајево направи исту. Ми смо трајно направили нешто што ће подсјећати да се ово десило. Ово је био један од најпријатнијих састанака. Уговории смо сарадњу из области туризма, спорта, културе и многих других. Идемо у добром правцу”, рекао је Станивуковић, градоначелник Бањалуке.

Извор: блпортал

MD MONTEL