Какво нас време очекује за викенд?

JP Putevi Brcko
У Републици Српској за викенд ће бити сунчано време уз малу дневну облачност и локалне пљускове у суботу током ноћи, те температуром до 33 степена Целзијусова.

Ноћас ће бити топло, на северу и југу тропска ноћ са температуром од 20 степени и изнад, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Сутра ујутру и током дана биће сунчано и веома топло, уз променљиву дневну облачност.

Увече и током ноћи постојаће услови за краткотрајне пљускове местимично на истоку и североистоку, док ће ветар бити слаб до умерен, југозападни па западни.

Јутарња температура ваздуха биће од 16 до 22, на југу и локално северу до 25 степени, а највиша дневна од 31 до 38, локално на северу и до 40 степени Целзијусових.

У петак, 25. јуна у току ноћи биће топло, а на северу и југу очекује се тропска ноћ са минималном температуром од 20 степени и изнад. Ујутру и током дана биће сунчано и веома топло, уз променљиву дневну облачност.

После подне и предвече ће постојати услови за пролазне пљускове, углавном у централним крајевима, на северу и североистоку.

Минимална температура ваздуха биће од 16 до 22, на југу и локално северу до 25 степени, а највиша дневна температура ваздуха од 31 до 36, на северу до 38 степени Целзијусових.

У суботу, 26. јуна у току ноћи биће понегде локалних пљускова, док ће током јутра бити сунчано и мало свежије него претходних дана.

Током дана биће сунчано, уз малу дневну облачност, са мало нижом дневном температуром, док ће после подне бити услова за пљускове на истоку и централним крајевима.

Јутарња температура ваздуха биће од 14 до 19, на југу до 23 степена, а највиша дневна од 22 до 28, на југу и северу до 32 степена Целзијусова.

У недељу, 27. јуна током јутра и дана биће сунчано уз малу дневну облачност, са температуром мало нижом него претходних дана.

Минимална температура ваздуха биће од 15 до 20, на југу до 23, а највиша од 24 до 30, на југу и северу до 33 степена Целзијусова.

Извор: ртрс

MD MONTEL