РЕЛИ „КОЗАРА-СУТЈЕСКА“ ОД 16. ДО 18. ЈУЛА

JP Putevi Brcko

Традиционални рели „Козара-Сутјеска“, који организују Министарство саобраћаја и веза и Ауто-мото савез Републике Српске, биће одржан на Тјентишту од 16. до 18. јула, најављено је из Ауто-мото друштва „Фоча“.

Рели је превентивно-образовног, туристичког и спортског карактера и повезује два национална парка – Козару и Сутјеску, те Јахорину, као један од најзначајнијих туристичких центара Републике Српске.

Такмичари су подијељени у групе „турист“ и „спринт“, а право учешћа имају возачи који посједују важећу возачку дозволу Б категорије, који су чланови АМС или других ауто-мото клубова и савеза, како из БиХ, тако и из иностранства и који се благовремено пријаве на Ауто-рели, наводи се у саопштењу.

Из Ауто-мото друштва „Фоча“ подсјећају да је први Ауто-мото рели „Сутјеска“ одржан 1964. године на Тјентишту у организацији Ауто-мото савеза Југославије и да је одржаван до почетка ратних дешавања на територији бивше Југославије.

Настављајући дугогодишњу традицију, АМС Српске је, у сарадњи са свим ауто-мото друштвима, клубовима, савезима из окружења и на основу Закона о овлаштењима АМС Српске, а под покровитељством Владе Српске, 25. и 26. августа 2001. године организовао и одржао први послијератни Ауто-мото рели „Сутјеска“ на Тјентишту.

Ауто-мото рели „Сутјеска“ је константно и успјешно одржаван у протеклом периоду на радост и одушевљење многобројних заљубљеника у ауто-мото спорт и природне љепоте Националног парка „Сутјеска“ из БиХ и окружења, наводи се у саопштењу.

Извор: срна

MD MONTEL