Кошаркашице БиХ одбиле свечани дочек, одржале лекцију политичарима!

JP Putevi Brcko

Преносимо поруку коју су кошаркашице БиХ послале путем Фацебоока.

Драги наши навијачи, пријатељи и суграђани,

Прије свега вам се морамо захвалити на огромном броју порука подршке које сте нам слали док смо се на Европском првенству бориле да остваримо што бољи резултат за нашу домовину. Не можете ни  замислити колико су нам значиле те емоције којима сте нас хранили, били сте наша снага у најтежим тренуцима. Ово што смо оствариле поклањамо свима вама у Босни и Херцеговини, то је успјех свих нас. Заједнички, без икаквих подјела, како и треба бити.

Нажалост, има и оних којима не можемо узвратити на лијепим ријечима.

Биле смо запањене количином честитки политичара с највиших нивоа власти, а који претходно нису издвојили ни пфенинга за наше припреме. Да не говоримо како такође од њих нисмо добиле било какву награду за пласман на Еуробаскет, као ни за улазак међу најбољих осам екипа Европе. Разних обећања и иницијатива је било, али очито је тек ријеч о јефтином популизму, јер никад нису реализована. Без обзира које било оправдање за такав маћехински третман репрезентације, није у реду да политичке поене на нашем успјеху грабе они који до јучер нису хтјели ни да нас погледају.

У том смислу, желимо нешто рећи и о спектакуларном дочеку који се, како чујемо, припрема за нас у Сарајеву. Нема потребе за бљештавилом и расипањем. Ми смо то схватиле по доласку на припреме у Фојницу, гдје су нас стотине малишана дочекале с пјесмом и заставама наше земље, када је мало ко био уз нас. Такав дочек, прије самог Еуробаскета, памтит ћемо док смо живе. Такав дочек желимо и у Сарајеву, испред Вијећнице, једноставан, али емотивно богат. Пјеват ћемо и радовати се. Ништа нам више не треба. Имамо једни друге, то је више него довољно.

Новац који сте намијенили нашем спектакуларном дочеку жељеле бисмо да поклоните кошаркашким клубовима и школама кошарке у Босни и Херцеговини, како бисмо сутра сви скупа могли неке нове клинце и клинцезе гледати у дресу репрезентације на европским и свјетским првенствима.

То ће бити највећа награда коју можемо добити, и ми и земља коју толико волимо!

Извор: бука

MD MONTEL