ДА ЛИ ЋЕ СЕ ПРЕМИЈЕР ЛИГА БИХ У РУКОМЕТУ ИГРАТИ У БРЧКОМ? И ЗАШТО НЕ!?

JP Putevi Brcko

Нестварни успјех младог спортског колектива из Брчког РК „Јединство 2015“ донио је много главобоље, како њима самим, тако и локалној власти у Брчко дистрикту БиХ.

Мимо свих очекивања и уз крајње нехумане услове који су их пратили у сезони 2020/21 момци из РК „Јединство 2015“ су
доминантно освојили прво мјесто и понијели титулу шампиона Прве М.тел лиге Републике Српске у рукомету. Осим саме титуле стекли су и право играња у елитном рангу такмичења на нивоу Босне и Херцеговине.

У већини чаршија овај и овакав успјех неке домаће екипе би био разлог за општу мобилизацију свих нивоа власти једне локалне заједнице како би наредне године та екипа имала што боље услове за такмичење. Поготово ако костур екипе чине локални момци, тачније дјеца те чаршије. У већини чаршија би то било тако, вечина чаршија је већ стала иза својих спортских јунака осим у случају Брчко дистрикта БиХ.

У разговору са руководством РК „Јединство 2015“ Брчко сазнали смо да људи из Владе Дистрикта који се баве развојем спорта вјероватно још нису обавијештени да Брчко има новог премијерлигаша. Толико успјешних спортских колектива су својим прегалачким радом изњедрили да их је заиста тешко попамтити и о свима бринути. Или на посао долазе само ради јутарње кафе, пар трачева и наравно више него добре мјесечне и оне друге зараде?

Осим огорчења тренутним стањем спорта у Брчко дистрикту БиХ које се може осјетити из сваке изречене ријечи из Клуба су нас обавијестили да је тај неки нови „фамозни“ Правилник о расподјели средстава разним НВО и удружењима грађана најзад угледао свјетло дана те да је усљед понуђених „рјешења“ из поменутог Правилника много боље да је остао у главама оних који су га писали.

Надају се да ће неко са бар мало памети у глави увидјети да је доношење таквих докумената задњи ексер у сандуку спорта Брчко дистрикта БиХ. Из РК „Јединство 2015“ Брчко су нам изјавили да, познајући прилике, неће бити изненађени да садашња власт у Брчко дистрикту БиХ дозволи себи луксуз и бруку и не подржи историјски успјех своје екипе. Иста та власт их је у шампионској сезони 2020/2021 оставила без иједне конвертибилне марке помоћи па не виде разлог да би сада требало и могло бити другачије. А они су те сезоне постали прваци.

Рок за пријаву екипа се сада већ мјери сатима. По окончању ове бруке у режији неколико људи у власти Брчко дистрикта БиХ РК „Јединство 2015“ ће организовати конференцију за штампу како би и јавност сазнала све детаље и како би поступци и људи били названи правим именима.

До тада ће наша дјеца паковати кофере из Брчког (али не на љетовање) а сви надлежни ће само говорити о потреби промоције Брчког, развоја, останка, повратка, просперитета…

Што би рекао један наш познати суграђанин „Неко ће радити оно што зна и што је научио а караване ће пролазити“. И да! Рукомет у Брчком ће се и даље играти!

MD MONTEL