УСПЕХ НЕУСПЕХА!

JP Putevi Brcko

„Прва виолина“ Музичке школе у Кондоминијум одгудио је хвалоспев о успешном завршетку школске 2020/2021. године.

Признајемо, успех је да преко 200 ученика у катастрофалним условима под пандемијом оконча школску годину!

Успех је и да на пријемном испиту за упис у нову школску годину на шест одсека у Музичкој школи се пријави близу 100 ученика. Све то говори да би Кондоминијум могао да има и средњу Музичку школу – а можда и не би!?

Била је иницијатива пред почетак школске 2020. године да Музичка школа у Гимназији направи средњу „музичка секција“. Срећа, није се остварила јер је, вероватно, ово најгора могућа иницијатива у историји школовања.

Наш извор, близак Одељењу за образовање, тврди да је пред почетак школске 2020/2021. године Одељење издвојило огроман новац за реализацију ове небулозне иницијативе. Чак су, тврди наш извор, набављени и поједини инструменти. Да ово није била добра идеја говори и податак да су се на пријемном испиту, упркос „наговарању“ ученика завршних разреда, пријавила само четири ученика, што није било довољно за отварање ове секције… или школице!

На крају и ово мора ући у „успех“. Чим вас не гањају да вратите новац од (не)реализације пројекта то се мора сврстати у огроман успех!

И тако, догодио нам се још један успех неуспеха у школству о којем нико никада неће причати и захваљујући којем Кондоминијум, чак ни у ближој будућности, неће имати могућност да своје ученике школује на вишем нивоу! Браво за успех! Браво за неуспех!

MD MONTEL