ТОКИО – ПЕТИ ДАН: Новак на терену, двојац Србије у финалу, национални рекорд Барне

JP Putevi Brcko

Пети дан такмичења на Играма у Токију почео је одличним резултатима српских спортиста.

Двојац Мачковић–Васић изборио је пласман у финале, а Андреј Барна је поставио национални рекорд у полуфиналној трци. Србију ће на борилиштима представљати укупно десет спортиста у пет спортова.

-Најбољи тенисер света и највећа звезда Игара у Токију свој меч треће рунде игра против Шпанца Алехандра Давидовича Фокине.

-Српски веслачи Милош Васић и Мартин Мачковић, након што су се пласирали у финале Олимпијских игара у Токију, у изјавама истакли да су пласманом у финале испунили циљ, упркос свим проблемима са короном и карантином.

-Немачки џудиста Едуард Трипел савладао је Немању Мајдова у мечу категорије до 90 килограма.

-Андреј Барна је у полуфиналу трке на 100 метара слободним стилом оборио национални рекорд препливавши стазу за 47,94, али то није било довољно за пласман у финале јер је заузео девето место у укупном пласману.

-Да подсетимо, српска хероина Милица Мандић покорила je Токио и постала наша најбоља спортисткиња икад. Српска теквондисткиња је у финалу у категорији изнад 67 килограма поразила представницу Јужне Кореје Дабин Ли са 10:6. Мандићева је Србији донела трећу медаљу на овим Играма, прво најсјајније одличје, што је учинила други пут након злата у Лондону 2012. и тако исписала историју.

MD MONTEL