ХОЋЕ ЛИ ВАКЦИНАЦИЈА БИТИ ОБАВЕЗНА?

JP Putevi Brcko

Гостујући у јутарњем програму Прве ТВ, члан Кризног штаба, епидемиолог Бранислав Тиодоровић потврдио је да у Кризном штабу одавно разматрају могућност да се за медицинске раднике уведе и обавезна вакцинација.

„То је стална тема. Ми свакодневно размењујемо информације и податке и морам рећи да постоје земље као што је Италија која је увела обавезну вакцинацију здравствених радника. Да је и Француска на том путу и да ће сигурно то и учинити. Ја сам упутио апел правницима да у складу са Уставом и пратећим Законима који штите људске слободе, одговоре на који начин можемо стварно да спроведемо нешто што би било корисно по здравље. Што се тиче здравствених радника ја ту немам дилеме, можемо то да решимо и постојећим Законом да буде обавезна вакцинација“, рекао је између осталог Тиодоровић.

Када је реч о обавезној вакцинацији, Тиодоровић је напоменуо да би у ту групу требло да уђу и просветни радници као и компаније које запошљавају велики број радника.

Упркос чињеници да се велики број људи противи вакцинацији из разлога што је од почетка пандемије било много апсурдних ситуација, заговорници вакцинације, како ствари стоје, неће одустати од тога да набављене вакцине потроше чак и наметањем кроз законски оквир. Хоће ли у свему томе и успети неће требати дуго да чекамо на одговор!

MD MONTEL