ОИ – Србија у четвртфиналу, следи дуел са Италијом

JP Putevi Brcko

Ватерполисти Србије убедљиво су победили Црну Гору 14:6 (6:1, 2:1, 3:2, 3:2) на крају групне фазе Олимпијског турнира у Токију. Олимпијски шампион нанио је тежак пораз једном од кандидата за медаљу и изабрао треће место у групи са скором 3-2.

Самим тим и заказао класик са Италијом у четвртфиналу турнира. Судар олимпијског и светског првака за прави спектакл! Црна Гора ће на Грчку, док ће преостала два сусрета бити позната после меча Хрватске и Шпаније, односно победник ће на САД, а други на Мађарску.

Србија је одиграла најбољи меч на турниру до сада и послала поруку свим ривалима да тек сада „пали машину“.

Нешто слично смо видели у Рију, када су се „делфини“ мучили у групи, а онда у нокаут фази показали право лице и приграбили злато, које сада бране. Изабраници Дејана Савића показали су моћ до првог одласка на одмор, што најбоље одсликава резултат 6:1.

Одбрана је сјајно функционисала, разбранио се Бранислав Митровић, који је добио шансу уместо Гојка Пијетловића, а и напад је био „подмазан“ и Србија је константно увећавала разлику.

Било је и 13:4 у последњој деоници, прије него што је противник ублажио пораз.

Најефикаснији на мечу био је капитен Филип Филиповић са три гола, по два су дали Никола Дедовић и Душко Пијетловић, док је на другој страни Александар Ивовић такође дао три поготка.

Четвртфинале је на програму у среду.

Извор: ртрс

MD MONTEL