Тука: Нисам разочаран шестим мјестом, сви смо могли освојити медаљу

JP Putevi Brcko

Након освојеног шестог мјеста у трци на 800 метара Амел Тука се јави из Токија и пренео је своје утиске.

„Потајно сам се надао да могу усрећити себе, своју породицу и све моје Босанце и Херцеговце, али то се није, нажалост десило. Међутим, ако узмемо у обзир да сам у Токио стигао повријеђен након митинга у Штокхолму, Монте Карлу и Лондону гдје сам доживио повреду стопала, не смијем и нисам разочаран шестим мјестом“, каже Тука и наставља:

„Срећан сам сто сам уопште наступио и још срећнији што сам изборио финале. Испунио сам свој циљ пласманом у финале у изузетно јакој конкуренцији. Финале је лутрија и што мој тренер каже, сви смо могли освојити медаљу! Шест-седам атлетичара је било близу и одлучивале су нијансе. Сви су мислили да ће Ротикс бити златни, а на крају је био Корир, што само показује колико је била непредвидива трка“, каже Тука.

Тука је добио ударац на самом почетку трке, но срећом повреда није теже природе.

„Што се тиче повреде, добио сам ударац у другој кривини у квадрицепс. Сви смо били у гужви и тај ударац ми је одмогао и изгубио сам корак! Без обзира на то, не могу ништа промијенити, већ само подићи главу и кренути даље јер још много трка је испред мене! Хвала вам од срца на свим порукама подршке, на свему што посљедњих дана гледам, слушам и читам. Много ми то значи и даје ми снагу да из сваког искушења изађем још јачи. Воли вас Амел Тука“, поручио је наш атлетичар из Токија.

Извор: кликс

MD MONTEL