ВАИСТИНУ СЕПТЕМБАР!

JP Putevi Brcko

И тако! Што смо ближи сптембру тако нам се и број заражених повећава – од нуле задњих месец дана, па сад већ до двоцифрених бројки који из дана у дан расте. „Стиже Делта“,Ковид болнице се убрзано пуне“, „Први пацијент се вратио са одмора – невакцинисан“… бла, бла, бла – севају наслови ових дана у свим медијима! Јесте осетили језу у наслову? Наравно, планско утеривање страха!

За разлику од прошле, ове године вирус се „мало повукао“ у периоду годишњих одмора. Шта ће јадни стручњаци, видели да смо својеглави и да сви они таласи и пикови нам не могу ништа, те да ће народ ове године ићи на море таман да се планета запали, те су мало попустили. А требало је пустити и да организатори великих манифестација мало зараде који динар.  Добро, јесте и планета Земља горела овога лета, ал` то нема везе са вирусом, већ са „глобалним загревањем“… а то је нека друга тема. То су нам спремили за крај – као шлаг на торту!

Дакле, ни један план светских моћника за смањење популације последњих тридесет година, ни један претходно направљени вирус није „ефикасно упалио“ и није победио све остале болести као овај „најразорнији вирус“! На кратко је „утихнуо“ да народ помисли ЕВО, НЕМА ВИШЕ! Ал` шипак бато мој. И то је део плана. Ево га септембарски наставак тек следи!!!

Запели, баш пред септембар, да се вакцинишемо, па да се вакцинишемо. Ни деца, кажу, нису сигурна јер нам се сада приближава нешто „много јаче“ од досадашњег „новог“ вируса. Зато су га назвали „Делта“ – онако, војнички страшно и чврсто! Ваљда да нас та војничка оштрина испрепада јаче од досадашњих пикова и таласа! Само за разлику од досадашњих напада, овај је добро истрениран на „војној“ обуци да препозна само оне невакцинисане људе који су пунили батерије на сунцу и у мору!

Зато се путем медија опет појавио онај клемпави „стручЊАК“, сарадник светских фармацеутских фирми, да нам држи предавање да морамо да се вакцинишемо, а да они који су ревакцинисани требају да приме и трећу дозу. ЗАШТО АКО СУ БИЛЕ ДОВОЉНЕ ДВЕ ДОЗЕ И АКО ОВАЈ „СОЈ“ НАПАДА САМО НЕВАКЦИНИСАНЕ?

Да, наравно, две дозе нису довољне за имунизацију јер нису 100% испитане, већ само између 65% и 93% (у зависности од произвођача), а то није довољно за имунизацију. Зато треба и трећа доза – нарочито ако сте примили ону дозу од произвођача за бујнију косу и против перути. Ако буде требало ту је и четврта доза, мада прећуткују да су тих доза планирали чак осам – за сада! А и логично, јер зашто би набавили на милионе вакцина ако задњих два месеца није било заражених. Па нисмо ми Јапанци да себи приуштимо да бацамо нешто што смо скупо платили! МОРА ДА СЕ ПРИМИ!

Огромна лова је у питању. Није то као кад је Фонду здравственог осигурања „пропало“ неколико милиончића те се нико није почешао „куд нестадоше паре“?! Вакцина је ипак набављена путем „јавне набавке“ и тако потрошени милиончићи се морају „уденути“ тамо где су и намењени – у месо јагањаца!

Добро, нису у свим Фондовима нестали двоцифрени милиончићи. Један је Кондоминијум. Тамо се ствари не дешавају тек тако, већ плански. Ево и кад је вакцинација у питању Кондоминијум је на врху лествице. Када је требало да се вакцинишу здравствени радници тада је менаџмент „плански“ изашао са цифром да је у првом таласу вакцинације „цијепљено“ више од половине здравствених радника. Сада, пред септембар изјавише да нису задовољни јер није ни 10% здравствених радника вакцинисано! Шта се десило са оних 40% вакцинисаних? Да нису испљунули вакцину или им се иста, да не чује драги Бог, није примила?

Добро, Кондоминијум свакако предњачи у свему, па чак и у вакцинацији и QR кодовима. Одлучено је да пацијенти након ревакцинације добију QR код – шта год то значило. Чак и они који су се већ претходно ревакцинисали. Тако је мештанима Кондоминијума стигла СМС поруку да су добили овај „веома важан код“! СМС поруку су добили чак и поједини мештани који нису ни планирали да се вакцинишу, камо ли да су ревакцинисани! Плански све – ОГЛЕД ЗА УГЛЕД!

Поставља се једно логично питање – ШТИТИ ЛИ ВАКЦИНА ОД ВИРУСА? Ако је одговор ДА, чему онда пасош? Ако је одговор НЕ, и треба се поново и поново вакцинисати, опет се поставља питање ЧЕМУ ПАСОШ И QR КОДОВИ???

Интересантно је да се увелико прича да сви који не буду вакцинисани неће моћи да се лече у овдашњим Болницама. Добро. Онда сви ти „неодговорни“ не би требали да уплаћују здравствено осигурање. Шта ће им кад и овако све морају да плате, од партиципације (за коју се не зна где заврши), преко лежања на неком одељењу, па све до лекова! Чак и вакцинисани плаћају све! Здравствено осигурање је само привидна привилегија која не служи ничему. Једноставније је да одете приватно код доктора – ем је брже, ем имају све апарате, ем им не треба оверена здравствена књижица! Кад смо код здравствених књижица, шта се десило са оним новим пластифицираним, елелктронским књижицама које на планети Земљи први имају грађани Кондоминијума? Шта? Нису још урађене? Добро, није се стигло, вирус је вероватно пореметио све планове!

Вратимо се вирусу. Кажу да невакцинисани неће моћи да уђу не само у Болницу, већ ни у једну јавну кућу – добро, јавну установу! Ок! Јел то значи да невакцинисани не морају плаћати комуналије? Кад је Кондоминијум у питању организација је пола посла. Запослиће они некон вакцинисаног брезоњу који ће са фискалном касом ићи од куће до куће и на лицу места очитавати бројило и наплаћивати харач. Ту се разликују вакцинисани који ће и даље имати привилегију да чекају у километарском реду испред јавне куће како би могли уживо да погледају у очи нељубазној шалтеруши (част појединим шалтерушама).

Било како било, септембар долази, притисак на вакцинацију тек креће. Доћи ће крај и овом вирусу – за годину, две, пет… кад год! Упоредо се увелико ради на припреми лудила око „глобалног загревања“. Кажу, то ће тек бити врхунска организација панике!

Ту привилегију ће, вероватно, имати само вакцинисани јагањци. Ови непослушни ни у томе неће моћи да уживају! Ал` кренимо редом!

ВАИСТИНУ СЕПТЕМБАР!

MD MONTEL