Митрополит Јоаникије устоличен у Цетињском манастиру

JP Putevi Brcko

Митрополит црногорско-приморски Јоаникије устоличен је на свечаној литургији у Цетињском манастиру.

– Опростите што сте од неко доба од синоћ видјели овдје доста непријтности и подјела. Добро знате ваша светости и владико Давиде да су подјеле вјештачки изазване и ми смо чинили све да их не буде и да их уклонимо, али требаће нам доста времена – поручио је митрополит Јоаникије.

Тиме сте ваша светости, вашим доласком и подјеливши са нама забринутост подарили велику љубав према мени и цијелом народу Црне Горе, рекао је митроплолит.

Са вама су нам ваша свјетости, који носите пуноћу поравославља дошли и представници цркава. Они се данас моле у Храму у Подгорци поред гроба Амфилохија, они су подијелили забринутост и узнели молитве за мир и помирње и данас у овим приликама они ће благословити наш народ, рекао је Јоаникије.

– Ми смо поред моштију светог Петра Цетињскога. Нећу у овом моменту причати више о мукама него ћу заблагодарити богу, који је у овај свет послао Господа и спаситеља Исуса Христа – рекао је Јоаникије.

Патријарх и митрополит у манастир су стигли хеликоптером због блокаде прилаза Цетињу.

У центру Цетиња нереди током цијелог јутра – демонстранти су бацали каменице на полицију, која је испалила сузавац. У нередима повријеђене четири особе, јавља РТЦГ. Ухапшених савјетник предсједника Црне Горе Веселин Вељовић.

Извор: ртрс

MD MONTEL