ЧЕКАЈУЋИ ГОДОА!

JP Putevi Brcko

„Уређењем зграде `Клас` у пешачкој зони Град ће добити Музеј“ – хвале се надлежни Кондоминијума ових дана!

Истина, ово се неће десити сутра јер су радови на реконструкцији зграде почели тек пре петнаестак дана и „планирано“ је да трају 75 дана. Њима су обухваћени обнова фасаде и фасадне столарије те замена кровног покривача.

Наравно, да се не лажемо, грађани су навикли да све што се ради и гради траје „у бесконачно“. Па зашто би овога пута било другачије?

Тако је по устаљеној динамици радова и обнова зграде „Клас“ у центру Кондоминијума кренула лаганим темпом – пред крај лета. За „само“ петнаест дана урађено је постављање скеле око зграде – лавовски посао!

За овај пројект издвојено је 350.000 КМ, а његов завршетак се очекује до краја године – ако временски услови и драги Бог то дозволи… мада, није речено које године?!

Тек након завршетка спољних радова уследиће даље уређивање унутрашњости зграде у којој би требао бити смештен Градски музеј!

У преводу, ако „ветрови“ буду повољни, и све буде текло по плану, за минимум две године грађани Кондоминијума би могли да погледају и прву сталну поставку у Градском музеју. Амин, Боже дај!

И док град кубури са недостатком културних установа, као што је Дом културе у којем две деценије „станује“ Скупштина Кондоминијума, затим непостојањем Градске плаже, базена, мултифункционалне спортске сале, стадиона, речне марине и других „културних“ ћошкова у које можемо сврстати и јавни тоалет, за то време Канцеларија за управљање јавном имовином вредно и убрзано ради на сеоским пројектима као што је изградње Дома културе у МЗ Шаторовићи, изградња купалишту у Брезовом Пољу где је чак припремљена тендерска документација и за изградњу Камерног театра!

Неко би рекао „Зар је мало да за две, три године у центру града осване Градски Музеј“? Тачно. Чак је и превише! Ипак, главни „културни“ радници (читај шефови) свакако су мештани околних села. Реално, они у град долазе само да би одрадили 5 сати радног времена и успут платили комуналије. Признаћете, за културу једног града то је и превише!

У сваком случају, чекајући Музеј можда дочекамо и Годоа. Зато ускликнимо с љубављу – ЖИВЕЛА КУЛТУРА!

MD MONTEL