Аћимовић није крив

JP Putevi Brcko

Зворничке организације и удружења проистекле из Одбрамбено – отаџбинског рата организовале су јуче, испред Дома омладине у селу Роћевић, протесни скуп поводом изречене другостепене пресуде Суда БиХ Срећку Аћимовићу, ратном команданту Другог батаљона Зворничке бригаде Војске Републике Српске, по којој је осуђен на седам година затвора.

Председник Скуштине ветерана Републике Српске, Душко Вукотић, у свом обраћању, истакао је да је протест организован због неправедне пресуде Суда БиХ према Срећку Аћимовићу, што је само још једна у низу неправедних пресуда.

„Срећо Аћимовић није силовао, није мучио, није стрељао, па шта хоћете од њега?! Крив је зато што је из Роћевића и зато што је стао на чело, са 27 година, да штити Подриње“, рекао је Вукотић нагласивши да неправда и селективни приступ Суда и Тужилаштва БиХ морају бити заустављени.

Подсећамо, Апелационо веће Суда Босне и Херцеговине средином августа ове године донело је правоснажну пресуду којом је Срећко Аћимовић, осуђен због, како се наводи, помагања у геноциду почињеном над Бошњацима из Сребренице.

Аћимовићу одслужење затворске казне почиње 15. септембра.

Извор: РТВ Подриње

MD MONTEL