МИЊА СУБОТА ИЗГУБИО БИТКУ СА ОПАКОМ БОЛЕШЋУ

JP Putevi Brcko

Чувени водитељ и композитор Миња Субота, човека који је направио људе од милиона деце, изгубио је битку са тешком болешћу. Милан Миња Субота преминуо је у 82. години после борбе са болешћу, са којом се дуже време борио. Пре шест дана хитно је превезен на пулмологију због болести, преносе агенције.

Миња Субота је рођен у Сарајеву 8. новембра 1938. године као Милан Субота. Као композитор, написао је многе композиције забавне музике и шансона, а као вокални солиста снимио велики број плоча из ове области у Југославији и Русији.

Обављао је функције председника Савеза естрадних уметника Југославије и Србије, и низ година био је у управним одборима Удружење композитор Србије и Удружења музичара џеза, забавне, поп и рок музике Србије. Био је члан програмског савета „Змајевих дечјих игара“. Учествовао је у раду многих жирија на највећим музичким манифестацијама у земљи и иностранству. Одржао је стотине добротворних програма. Дуго је радио као водитељ и аутор дече ТВ серије „Музички тобоган“ а брчаци ће га памтити по дугогодишњем учешћу у манифестацији „Дечија машта може свашта“.

MD MONTEL