Град финансирао нови полигон за обуку возача

JP Putevi Brcko

Полигон за обуку возача је инвестиција вредна 4,8 милиона динара рекао је градоначелник Лознице, Видоје Петровић, који је са сарадницима и представницима ауто школа, обишао тај простор, изграђен поред Спортског центра Лагатор.

“ Град је из буџета за ову намену издвојио 4,1 милион динара док су остатак од 700.000 динара обезбедиле ауто школе. Ово је леп пример добре праксе који је за опште добро и од користи не само ауто школама већ пре свега у функцији подизања нивоа квалитета обуке за возаче и безбедности свих учесника у саобраћају, а пре свега младих возача који су тек положили возачки испит за одређену категорију” – истакао је Петровић.

“По ко зна који пут потврђује се да када радимо заједно резултат не може да изостане, а оно што је у перспективи најважније је квалитетна обука младих возача. Сви знамо колико нам је стало да се подигне степен безбедности учесника у саобраћају. Врло често имамо суморне хронике о настрадалима. Овим показујемо да поправљамо услове за обуку возача и стварамо један нови амбијент” – рекао је градоначелник Лознице.

Власник једне од ауто школа, Милан Илић, истакао је да је нови полигон од изузетног значаја за све ауто школе и младе возаче и да је на овај начин одлична сарадња са Градом и руководством сада подигнута на највиши ниво. Он је нагласио да су у Србији само три или четири локалне самоуправе омогућиле изградњу оваквог полигона за ауто школе.

MD MONTEL