ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ЗА ШЕСТОЧЛАНУ ГРУПУ У ВЕЗИ СА ПРЕПРОДАЈОМ ДРОГЕ

JP Putevi Brcko

Настављајући процесуирање тешких случајава организираног криминала у вези с прометом опојних дрога, Тужилаштво Брчко дистрикта БиХ подигло је оптужнице против шесточлане групе за организирани криминал, ухапшене у априлу ове године у оперативној акцији Кланац.

Као организатор киминалне групе из Брчког, с јасном хијерахијом и поделом задатака, за коју се сумња да је од 2018. г. до априла 2021. г. на овом подручју прометовала преко стотину килограма опојних дрога марихуана, амфетамин и ецстасy, оптужен је Хајрудин Турсуновић (34). Са друге стране за организирани криминал, као припадници ове групе, терете се Аднан Речица (31), Един Мушановић (36), Седин Мушановић (34) и Елдин Агуши (34), као и раније оптужени Ахмет Тодоров (30).

Оптуженима је стављено на терет да су, у оквиру такве организације, прометовали најмање 109 килограма канабиса и амфетамина, те 4 500 таблета МДМА-а тзв. екстази. Оптужницом потврђеном пред Основним судом Дистрикта, сви они оптужени су за кривична дела организираног криминала, у вези са кривичним делом Неовлаштена производња и стављање у промет опојних дрога. Оптужени би се ускоро требали појавити пред судом, осим Ахмета Тодорова коме је раније у одвојеном поступку правоснажно већ изречена казна затвора од две године.

*Предузимање радњи кривичног гоњења према одређеној особи не значи да је та особа заиста и одговорна за почињење кривичног дела. Према принципу пресумпције невиности, свако се сматра невиним за кривично дело док се правоснажном пресудом не утврди његова кривица.

MD MONTEL