Déjà vu – „ПУК`О НАМ ЈЕ ЦЕВОВОД“

JP Putevi Brcko

Опет, опет и по ко зна који пут ОПЕТ исти проблем у Кондоминијуму државе БиХ – НЕМА ВОДЕ У ЧИТАВОМ ГРАДУ, РАДОВИ СУ У ТОКУ! Погађате, стигао је новембар!

Да, овај проблем има и своје име – ЈП „Пук`о нам је цевовод“. Грађани ово предузеће зову „ПРВИ ВЕСНИК БУЏЕТА“. Да појаснимо – УВЕК И САМО УВЕК ово пуцање главног цевовода дешава се месец дана пред нацрт Буџета Кондоминијума државе БиХ.

Сценарио за искукавање буџетских средстава се преноси са колена на колено – са једног директора на другог. Давно некада, пре две деценије, та кукњава је била успешна код првог директора те је исти сценарио остављен у аманет свим будућим директорима. Краљевски, нема шта!

Дакле, тачно месец дана пред нацрт Буџета, као и  пет дана пред скупштинско изгласавање, мештане Кондоминијума „изненади“ јутарњи нестанак воде због пуцања главног цевовода. Нема воде ни крмеље да уклониш! Ма ни да капне!!!

Друже, ко ти је крив кад ниси уписао у тефтер да је стигао новембар. Мораш буразеру то да уписујеш у свеску к`о да имаш менструацију. Да те не изненади! Зато се увек крајем октобра обезбедиш са неколико флаша градске воде које чуваш у купатилу иза ВЦ шкољке.

У време владавине једног директора ЈП „Пук`о нам је цевовод“ локација пуцања „дешавала се“ на локалитету МЗ Плазуље – тик уз фабрику воде. Други директор, да не буде провидно, локацију пуцања цевовода пребацио је у насеље Грбавица. А овај невидљиви актуелни директор, још у време Короне, пребацио је пуцање главног цевовода на уласку у центар града – код зграде Канцеларије за ревизију!

И тако. Дежа ву из године у годину. Све је познато и све се зна, чак и ко је „доњи“ у овом сценарију. Наравно, најбоље прође ЈП „Пук`о нам је цевовод“ јер „наивни“ посланици верују да ће ово предузеће за следећу годину поправити стање у цевима те због тога једногласно сви подигну обе ручице у ваздух за додатних пар милиончића марака овом предузећу.

А народ, као и увек је доњи јер уз увећани рачун добије и „шупаљ нос до очију“. Тако то иде. Па не може Буџет Кондоминијума да сноси сав терет и трошкове пуцања главног цевовода. Мора се то поделити на равне части – по глави становника! Ипак је ово предузеће „наше“, односно свих нас!

А ви народе мој, ако нисте припремили флашице воде у резерви још крајем прошлога месеца – ко вам је крив. Крајње је време да запамтите да је флаширање један од брендова Кондоминијума.

MD MONTEL